Bao Ninh


Krigets sorger


Roman    Översatt från engelska av Sune Karlsson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Efter Saigons fall hade den nordvietnamesiske soldaten Kien i uppdrag att samla ihop de utspridda liken efter alla döda. Långt senare försöker han istället samla ihop sig själv genom att teckna ned sina spridda minnen från kriget och det som blev kvar av vänner, familj och hans stora ungdomskärlek. Resultatet blir en bok om hopp och besvikelse, om liv och död – om krigets alla sorger.

Bao Ninhs moderna klassiker Krigets sorger har lästs världen över som den stora vietnamesiska skildringen av Vietnamkriget. Det är en uppgörelse med krigets helvete och en gripande kärlekshistoria, men framför allt är det en intensiv och djupt solidarisk skildring av oss människor och våra drömmar.

»Ett humanistiskt mästerverk.«
Stefan Eklund, Svenska Dagbladet

»Aldrig har jag läst en lika spröd och vacker helvetesskildring.«
Gunnar Bergdahl, Göteborgs-Posten

Bao Ninh föddes 1952 i centrala Vietnam och lever idag i Hanoi. Han stred under sex år i den nordvietnamesiska 27:e ungdomsbrigaden och i likhet med sin romanperson Kien var han en av endast en handfull överlevande i sin brigad. Krigets sorger är den enda roman han givit ut.

Förord av Mats Kempe.

Kriget sorger ingår i vår satsning på att ge ut böcker med vietnamesiska perspektiv på Vietnamkriget. Vi har tidigare givit ut Viet Thanh Nguyens Sympatisören och Duong Thu Huongs Roman utan namn.


Inbunden    360 sidor  
ISBN: 978-91-88253-70-5
Utgivningsdatum: 2019-06-06
Utgivningsserie: »Det amerikanska kriget«
Författarens hemland: Vietnam
Region: Asien
Formgivare: Kerstin Hanson
Utgivningskatalog: Sommar 2019

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2019-07-01
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0