Mai Van Phan


Skrottid


Lyrik    Översatt från vietnamesiska av Tobias Theander
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Skrottid är en sammanhållen långdikt av den vietnamesiske poeten Mai Van Phan. I nio disparata kapitel skrivs mardrömslika scener fram som på olika vis berör Vietnams dramatiska nittonhundratalshistoria.

Mai Van Phan är en folkkär vietnamesisk poet, född 1955 i byn Ninh Bình vid Röda flodens delta. Han har givit ut sexton diktsamlingar och en essäbok och är översatt till fler än fyrtio språk. På svenska finns sedan tidigare urvalsvolymen Höstens hastighet (2018). Han medverkar även med ett par dikter i antologin Till: igår – tolv vietnamesiska poeter (2009).

Tobias Theander är översättare från vietnamesiska och har tidigare översatt författare som Duong Thu Huong och Nguyen Huy Thiep.

Boken innehåller ett förord av författaren Agneta Pleijel.

Pressröster

»I en fragmenterad diktsvit beskriver den vietnamesiska poeten Mai Van Phan de blodiga konflikter och det koloniala förtryck som har plågat det vietnamesiska folket under det senaste seklet … Mai Van Phan beskriver ett folk som är djupt splittrat. Att döma av det sammanhållet exakta språket så är översättningen från vietnamesiska utmärkt och Skrottid blir till en stark och mardrömslik påminnelse om hur utsatta människor är inför övermakten. En påminnelse som barmhärtigt avslutas i ett större ljus, i frihet.«
Nina Van Den Brink i BTJ (Betyg 5/5) 2022-08-01

Danskt band    88 sidor  
ISBN: 978-91-89175-72-3
Utgivningsdatum: 2022-08-03
Författarens hemland: Vietnam
Region: Asien
Formgivare: Christofer Fredriksson

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2022-08-20
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0