Viet Thanh Nguyen


De hängivna


Roman    Översatt från engelska, Håkan av Hans Berggren
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura
Förhandsbeställ boken nu och få den levererad senast den 1 december 2021.
OBS! Om du lägger den här boken i varukorgen töms den på annat innehåll, eftersom förhandsbeställningar inte kan kombineras med vanliga beställningar.

I De hängivna återvänder Viet Thanh Nguyen till sin kommunist­iske spion från den Pulitzer­pris­belönade romanen Sympatisören. Boken är en uppföljare men kan också läsas helt fristående, genom en skicklig balansakt från en författare som med den här boken tagit ytterligare ett steg mot att bli en litterär superstjärna i USA. Nguyen har hyllats för sin  unika förmåga att på ett under­hållande sätt ta sig an vår tids stora frågor om identitet och rasism i en litterär form.
     De hängivna utspelas i Paris i början av 80-talet, dit Nguyens berättare lyckats ta sig efter att ha blivit släppt ur det omskol­ningsläger där han befann sig i Sympatisören. I Paris ägnar han sig – sin omskolning till trots – åt kapi­ta­lis­mens yttersta utpost: drog­handel. Han får kontakt med en grupp parisiska vänsterintellektuella som för honom innebär såväl viss intellektuell stimu­lans som ett bra kund­underlag. Men efter hand dras han in i en konflikt i den undre världen, där det myllrar av den franska kolonialis­mens restprodukter – hårdföra algerier, kam­bod­janska hal­lickar och vietnamesiska gangsters.

viet thanh nguyen (född 1971) kom som flykting till USA från Vietnam när han var fyra år. Genom sitt författarskap och sina återkommande krönikor i bl.a. New York Times och Washington Post har han blivit en stark röst för den asiatisk-amerikanska minoriteten i USA. 2020 utsågs han till hedersdoktor vid Uppsala universitet.


Kartonnage    ISBN: 978-91-89175-64-8
Utgivningsdatum: 2021-12-01
Författarens hemland: USA, Vietnam
Region: Asien, Nordamerika
Formgivare: Håkan Liljemärker
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2021-12-03
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0