I nästa vecka återutger vi Bao Ninhs moderna klassiker Krigets sorger. Boken har lästs världen över som den stora vietnamesiska skildringen av Vietnamkriget. Det är en uppgörelse med krigets helvete och en gripande kärlekshistoria, men framför allt är det en intensiv och djupt solidarisk skildring av oss människor och våra drömmar.

I samband med det bjuder vi tillsammans med Söderbokhandeln på Götgatan i Stockholm in till en kväll om det amerikanska kriget – eller Vietnamkriget som vi oftare kallar det i väst.

Nyligen gav vi också ut Roman utan namn av Duong Thu Huong, som fått strålande kritik. Duong är en av Vietnams mest lästa och älskade författare, trots att hennes böcker är förbjudna i hemlandet och att hon själv lever i exil. Hon deltog själv i kriget under sju års tid i en brigad där endast tre av fyrtio soldater överlevde. Hon debuterade 1985 och fick snabbt en stor publik i hemlandet, men mötte också motstånd för sitt oförställda sätt att skildra kriget och de i Vietnam så glorifierade soldaterna. Med den hyllade krigsskildringen Roman utan namn presenteras hon här för första gången för svenska läsare.

Möt författaren och kritikern Kristoffer Leandoer och författaren Mats Kempe i ett samtal om två av deras favoritböcker, till vilka de också skrivit varsitt förord. Böckerna kommer att finnas till försäljning till extra bra priser.

Varmt välkomna till Söderbokhandeln den 11 juni kl 19! Fritt inträde, ingen föranmälan krävs.

Läs mer på Facebook

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • Krigets sorger

    juni 2019
    Moderna klassiker
  • Roman utan namn

    mars 2019
    Nyheter
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0