Hiroshi Osada och Ryoji Arai


Mer än något annat glittrar det


Barnbok    Översatt från japanska av Björn Wada
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

Detta är en bok om vatten och hur det är källan till allting, men också finns inuti allting som är vid liv.

Ett poetiskt ögonblick mellan en förälder och ett barn som befinner sig i en båt på en älv utvecklar sig till en utforskning av vattnet som omgiver dem, och naturen som livnär sig av det.

Den ALMA-prisbelönade illustratören Ryoji Arai och poeten Hiroshi Osada har skapat en meditativ bilderbok som är en hyllning till vattnet.

HIROSHI OSADA (1939) föddes i Fukushima. Han debuterade som poet med Denna resa 1965. 1982 mottog han Mainichi Publishing Culture Award för Århundradets bokhandel. Bilderboken En skog, som han gjort tillsammans med Ryoji Arai, erhöll Kodansha Publishing Culture för barnlitteratur år 2000. Osada gick bort år 2015.

RYOJI ARAI (1956) är en japansk bilderbokskonstnär bosatt i Tokyo. Han har en stor och varierad bilderboksproduktion bakom sig pekböcker, nonsensbilderböcker, folksagobilderböcker och poetiska bilderböcker. År 2005 tilldelades han Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) med motiveringen: »Ryoji Arai är en bilderbokskonstnär med en alldeles egen lyskraft: djärv, fräck och oförutsägbar. Hans bilderböcker utstrålar värme, lekfull glädje och en oförvägen spontanitet som på samma gång appellerar till barn och till vuxna.«


Kartonnage    ISBN: 978-91-89751-00-2
Utgivningsdatum: 2023-03-01
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Japan
Region: Asien
Utgivningskatalog: Vår 2023
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0