Thuận


Hissen i Saigon


Roman    Översatt från vietnamesiska av Tobias Theander
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok

Hissen i Saigon är en skarp och spännande skildring av livet i Vietnam åren efter krigsslutet. Den internationellt hyllade vietnamesiska förfat­taren Thuận har skrivit en fascinerande berättelse med drag av både detektivthriller, historisk kärleksroman och post­kolonial spökhistoria.

Bokens berättare är en 30-årig ensamstående kvinna från Saigon som undervisar i vietnamesiska i Paris och ofta misstas för sin halvfranska sons barn­flicka. I samband med att hennes bror hade en stor inflyttnings­fest för sitt nybyggda hus i Saigon dog deras mamma i en mystisk hissolycka, och berättaren återvänder till hemlandet för att delta i begravningen. Ingen vet vad det var som egentligen hände modern, och trots att de inte hade en särskilt bra relation börjar dottern luska i omständigheterna kring olyckan och blir alltmer intresserad av sin familjs historia. Efterforsk­ningarna leder till en fransman vid namn Paul Polotsky, som tycks ha känt modern redan då hon fängslades under kriget – och släpptes fri oväntat snabbt. Vem är denne man, och hade han något med olyckan att göra? 

Thuận, egentligen Đoàn Ánh Thuận, är född 1967 i Hanoi. Hon fick sin utbildning i Sovjet men är sedan länge bosatt i Paris. Hon har en stor läsekrets i Vietnam och har tagit emot landets främsta litteraturpriser, men hennes böcker är numera förbjudna av landets stränga censur. 

Tobias Theander är Sveriges enda verksamma översättare från vietnamesiska. Han har tidigare översatt flera böcker för Tranan.


Inbunden    ISBN: 978-91-89814-41-7
Utgivningsdatum: 2024-11-20
Författarens hemland: Vietnam
Region: Asien
Formgivare: Heike Schüssler
Utgivningskatalog: Höst 2024

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2024-11-23
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© privat)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0