Akwaeke Emezi


Pet


Ungdomsbok    Översatt från engelska av Helena Hansson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

PROVLÄS FÖRSTA KAPITLET AV PET HÄR.

Det finns inga monster längre, eller det är i alla fall vad barnen i staden Lucille får lära sig. Jam och hennes bästa vän Redemption har matats med denna vetskap hela sina liv. Men så möter Jam Pet, en varelse gjord av horn och färger och klor. En droppe av Jams blod på mammas tavla får Pet att vakna till liv och kliva ut ur duken. Nu måste Jam ifrågasätta allt hon har lärt sig. Pet har kommit för att jaga ett monster och skuggan av något elakt som lurar i Redemptions hus. Jam måste kämpa, inte bara för att skydda sin bästa vän, men också för att ta reda på sanningen. Men frågan är, hur räddar du världen från monster om ingen vill erkänna att de existerar?

Pet är en dystopisk ungdomsroman som hyllats för sitt queerperspektiv. Pet har nära 25 000 betyg på Goodreads och ett snittbetyg på över 4 av 5. Denna ungdomsroman kan liknas vid en blandning av Suzanne Collins dystopiska världar och Angie Thomas samhällskritiska röst.

AKWAEKE EMEZI (1987) växte upp i Aba i Nigeria med en nigeriansk far och en mor från Malaysia, men bor numera i New Orleans i USA. Debutromanen Sötvatten innebar ett stort genombrott i den engelskspråkiga världen, nominerades till ett flertal litteraturpriser bland annat till Women s Prize for Fiction som första bok skriven av en icke-binär författare och hyllades av såväl kritiker och läsare som av otaliga författarkollegor. Emezi har genom sitt författarskap blivit en ikon i queer- och transkretsar och har förekommit på omslaget till stora magasin som Time och Vogue. Pet är hens första ungdomsroman.


Flexband    200 sidor  
ISBN: 978-91-89751-04-0
Utgivningsdatum: 2023-10-03
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Nigeria, USA
Region: Afrika, Nordamerika
Utgivningskatalog: Höst 2023

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2023-10-06
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Vo)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0