Jamaica Kincaid


Bland blommor


Essä, Memoar, Trädgårdsbok    Översatt från engelska av Niclas Nilsson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok
E-bok (epub)

Författaren Jamaica Kincaid reser till Nepal för att samla fröer till sin trädgård. I tre veckor vandrar hon upp och ner bland Himalayas sluttningar och blir betagen av det storslagna landskapet, de otillgängliga byarna och de tio meter höga rhododendronbuskarna. Men i bergen lurar också mindre trevliga inslag, såsom blodiglar och den maoistiska gerillan som satt skräck i lokalbefolkningen. Och längs vägen får hon syn på sig själv – flickan som växte upp på en karibisk ö där man odlade för att äta, som nu är så privilegierad att hon befinner sig på expedition på andra sidan världen för att hitta de mest fantastiska prydnadsväxter till sin villaträdgård.

Bland blommor är en blandning av reseskildring, essä och memoar som ursprungligen beställdes av tidskriften National Geographics förlag. Idag, tjugo år senare, är den en viktig del av Jamaica Kincaids mångsidiga författarskap. Den här utgåvan innehåller ett nyskrivet förord av författaren.

Jamaica Kincaid
Jamaica Kincaid i sin trädgård

Jamaica Kincaid föddes 1949 som Elaine Potter Richardson på den karibiska ön Antigua. Hon är författare till romaner som Lucy, Annie John och Min mors självbiografi, men har också tidigare skrivit om odling och växter i (Boken om) Min trädgård: (Tranan 2020). Kincaid är en författare med ett helt eget uttryck och med en förmåga att på samma gång grotta ner sig i detaljer och levandegöra det stora sammanhanget, ibland i en och samma mening.

Niclas Nilsson är en av Sveriges mest ansedda översättare från engelska. Han har tidigare översatt flera av Kincaids romaner, men även författare som George Saunders, Marilynne Robinson och Anne Sexton.

PAKETERBJUDANDE
+
Den här boken: Bland blommor 120 kr250 kr 120 kr250 kr
Välj utgåva
1 × (Boken om) Min trädgård: 180 kr

I lager

(Boken om) Min trädgård: till specialpris om du beställer Bland blommor.

Kartonnage    210 sidor  
ISBN: 978-91-88903-33-4
Utgivningsdatum: 2023-03-08
Författarens hemland: Antigua, USA
Region: Karibien, Nordamerika
Formgivare: Håkan Liljemärker
Utgivningskatalog: Vår 2023

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2023-03-18
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0