Helon Habila


Resenärer


Roman    Översatt från engelska av Helena Hansson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura
Förhandsbeställ boken nu och få den levererad senast den 10 november 2021.
OBS! Om du lägger den här boken i varukorgen töms den på annat innehåll, eftersom förhandsbeställningar inte kan kombineras med vanliga beställningar.

En nigeriansk man som lever ett privilegierat liv som akademiker i USA följer med sin konstnärsfru på stipendievistelse i Berlin. Medan frun arbetar med sitt konstprojekt flanerar mannen omkring i staden och möter människor som har rest från Afrika till Europa för att få ett bättre liv. Resenärer består av sex sammanflätade berättelser om sådana resenärers livsöden, men parallellt med detta löper också en mardröms­lik berättelse om hur berättaren själv plötsligt förvandlas till pappers­lös flykting och placeras i ett flyktingläger i södra Italien, där hans hudfärg per automatik definierar honom som flykting, asylsökande och främling.

Resenärer utgör ett välkommet perspektiv i debatten om den europeiska så kallade »flykting­krisen«, där Helon Habila gör människor av dem som i nyhets­rapporteringen reduceras till kategorier som »migranter« och »flyktingar«. Vittnesmålen är baserade på människor han själv mött under sina resor, men skildras här i romanform.

HELON HABILA är född 1967 i Nigeria men bor idag i USA där han undervisar i kreativt skrivande. Han har skrivit fyra romaner, varav Tranan tidigare gett ut två – Mäta tid och I väntan på en ängel. Dessa båda kommer nu att göras tillgängliga på nytt.


Inbunden    ISBN: 978-91-89175-56-3
Utgivningsdatum: 2021-11-10
Författarens hemland: Nigeria, USA
Region: Afrika
Formgivare: Kerstin Hanson
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2021-11-13
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0