Megha Majumdar


En eld


Roman    Översatt från engelska av Niclas Hval
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura
Förhandsbeställ boken nu och få den levererad senast den 6 april 2022.
OBS! Om du lägger den här boken i varukorgen töms den på annat innehåll, eftersom förhandsbeställningar inte kan kombineras med vanliga beställningar.

Jivan är en muslimsk tjej från Kolkatas slum som går i en fin skola och är fast besluten att göra något med sitt liv. Men efter ett obetänksamt Face­book­inlägg blir hon anklagad för att ligga bakom ett terrordåd mot ett tåg, där över 100 människor dog, och snart blir hon en bricka i ett högljutt politiskt spel. Hennes gympa­lärare, Magister Sir, gör karriär i ett höger­nationalistiskt parti, där han trots sina tvivel måste attackera sin elev i offenligheten. Jivans hopp står till Lovely, en kast­lös särling som tagit engelska­lektioner av Jivan för att kunna bli Bollywoodskådis och som skulle kunna ge Jivan alibi.

En eld är en tempofylld och överraskande bok, spännande som en thriller från första sidan. Samtidigt erbjuder den en skarpsynt kom­mentar om klass och politik som är högaktuell över hela världen.

Foto: © Michal Labik

MEGHA MAJUMDAR föddes 1988 i Kolkata men bor idag i New York, där hon är förläggare på för­­laget Catapult. En eld hyllades stort i den engelsk­språkiga världen när den kom ut och blev oväntat en bästsäljare i USA och kvalade in på de flesta stora tidningars årsbästalistor.

NICLAS HVAL är en av våra mest etablerade engelskaöver­sättare. I sin hyllade översättning av Marlon James En kort krönika om sju mord visade han med bravur att han behärskar den svåra konsten att översätta olika nivåer av bruten engelska, vilket han får visa prov på även i den här översättningen.

»Mästerlig.« James Wood, New Yorker


Inbunden    ISBN: 9789189175808
Utgivningsdatum: 2022-04-06
Författarens hemland: Indien, USA
Region: Asien, Nordamerika
Formgivare: Lukas Möllersten
Utgivningskatalog: Vår 2022

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2022-04-09
Pressfoto: Ladda ned (© Michal Labik)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0