Megha Majumdar


En eld


Roman    Översatt från engelska av Niclas Hval
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok
E-bok (epub)

Jivan är en muslimsk tjej från Kolkatas slum, fast besluten att göra något av sitt liv. Med pengar från sitt butiksjobb har hon kunnat köpa sig en mobiltelefon, som nu bubblar av uppdateringar om ett terrordåd mot ett tåg där över hundra personer har dött. I ett obetänksamt ögonblick skriver hon ett inlägg på Facebook som ska förändra hennes liv för all framtid:

Om polisen inte hjälpte vanligt folk som dig och mig, om polisen bara såg på medan de dog, betyder inte det att regeringen också är terrorister?

Genom tre oförglömliga personer och en ständigt överraskande handling tar Megha Majumdars hyllade debutroman En eld pulsen på ett samtida Indien präglat av nationalism och djupa klassklyftor. En eld är en tempofylld och överraskande bok, spännande som en thriller från första sidan.

Foto: © Michal Labik

MEGHA MAJUMDAR föddes 1988 i Kolkata men bor idag i New York, där hon är förläggare på för­­laget Catapult. En eld hyllades stort i den engelsk­språkiga världen när den kom ut och blev oväntat en bästsäljare i USA och kvalade in på de flesta stora tidningars årsbästalistor.

NICLAS HVAL är en av Sveriges mest etablerade översättare från engelska, med översättningar av bland andra Rachel Cusk och Kazuo Ishiguro på meritlistan. Han har tagit emot både Stiftelsen Natur och Kulturs över sättarpris och utmärkelsen Årets översättning.

»Mästerlig.« James Wood, New Yorker

»En eld är den bästa debutroman jag ramlat över på länge. På något vis lyckas Majumdar fånga den obegränsade energin och romantiska hoppfullheten hos Indiens unga.« Amitav Ghosh

»En eld är en skickligt snidad och oerhört rafflande roman full av personer jag inte kommer att glömma i första taget. Med slående skönhet och klarhet skildrar Megha Majumdar vilka vågskvalp våra val i livet kan ge och hur samman länkade vi människor är. En häpnads väckande debut.« Yaa Gyasi

Pressröster

»Det är nästan svårt att förstå att den indiska författaren Megha Majumdars En eld är en debut, så stark och välskriven är den. … Med övertygande tydlighet skildrar Majumdar ett genombrottet samhälle: där den som föds på botten aldrig kan räkna med en rättvis behandling.«
Yukiko Duke i Vi Läser 2022-03-28

Inbunden    294 sidor  
ISBN: 9789189175808
Utgivningsdatum: 2022-04-06
Författarens hemland: Indien, USA
Region: Asien, Nordamerika
Formgivare: Lukas Möllersten
Utgivningskatalog: Vår 2022

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2022-04-09
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Michal Labik)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0