Xiong Liang


Drakjägarna


Barnbok    Översatt från kinesiska av Anna Gustafsson Chen
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Drakjägarna är en suggestivt illustrerad berättelse om en folkstam som i gamla tider levde för att jaga drakar. Med tiden blev drakarna färre och färre, och levde bara kvar i sagor och målningar. Men i stammen levde drömmen om att finna en drake kvar, och varje generation barn tränade sig för att kunna möta en. En dag hittar några drakjägarbarn en grotta där drakarna gömt sig under alla århundraden. Men mötet blir inte som läsaren tänker sig – slutet är lika oväntat som gott. En spännande och mysig saga för alla drak­älskare.

Xiong Liang (f. 1975) är en kinesisk konstnär och illustratör. Han har illustrerat ett 30-tal bilderböcker, ofta med koppling till traditionell kinesisk kultur och gamla berättelser, som han ger nytt liv med sin konst. Han är helt självlärd och har inspirerats mycket av äldre kinesiskt tuschmåleri. Drakjägarna är den första av hans böcker som ges ut på svenska.

Pressröster

»Texten i Drakjägarna är kortfattad med en poetisk grundton i fin översättning av Anna Gustafsson Chen. Illustrationerna är gjorda i "ink wash" en teknik som påminner om akvarell. Färgerna håller en dämpad jordskala i brunt, grått, grönt och ockra. Drakjägarna ger ett kompakt intryck i mantel, stövlar och en hattliknande huvudprydnad prydd av en liten knopp. Stundtals ser de ut att sväva i landskapet. Drakens rygg har ett våglikande mönster som emellanåt syns som en svag tunn grå rök i omgivningen. En mjuk skuggig ton vilar över de mästerliga illustrationerna. Betyg: 5/5«
Christina Wedenmark i BTJ-häftet nr 16, 2020 2020-07-07

Kartonnage    32 sidor  
ISBN: 9789188253989
Utgivningsdatum: 2020-06-09
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Kina
Region: Asien
Formgivare: Xiong Liang
Utgivningskatalog: Sommar 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-06-20

Ladda ned vårt Boksamtal – frågor och arbetsmaterial kring boken som är fritt att använda i förskola, skola eller på bibliotek.
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0