Atinuke och Lauren Tobia (ill.)


Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus


Barnbok    Översatt från engelska av Matilda Wallin
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

»Anna Hibiscus bor i Afrika, fantastiska Afrika.« Så inleds böckerna i författaren Atinuke och illustratören Lauren Tobias serie om flickan Anna Hibiscus och hennes familj. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus är den första av deras böcker att komma ut på svenska.

Det är en charmig och fint berättad syskonbok som handlar om när Anna får två småsyskon. Det här blir trubbel, säger hennes kusiner – dubbeltrubbel. Anna märker att hennes mamma inte har tid för deras vanliga morgonkram, att hennes farbror inte har tid att laga majsgröt åt henne, att fastrarna säger åt henne att vara tyst så att bebisarna kan sova, att farbröderna inte har tid att leka med henne längre. Anna blir ledsen. Dubbel och Trubbel, som hon kallar pojkarna, har gjort att allting blivit annorlunda. Men så vänder boken, och farbröderna vill leka igen, majsgröten blir klar, och mamma har tid för en morgonkram. 

Dubbeltrubbel för Anna Hibuscus är en enkel, fin bilderbok för de mindre barnen. Lauren Tobias milda illustrationer och Atinukes kärleksfulla och finurliga berättande visar upp ett modernt Afrika där storfamiljen har en central plats.  

Atinuke är född i Nigeria och har skrivit en lång rad barnböcker, såväl bilderböcker som kapitelböcker och barnfaktaböcker. 

Pressröster

»Åh, vilken härligt livsbejakande, varm och levande bilderbok /…/ Det är den första svenska översättningen av författaren Atinuke, men jag hoppas att det kommer fler. /…/ Berättelsen utspelar sig i nutida medelklassmiljö, i en stad med mycket grönska där vänner och familj nära och tillgängliga. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus är en bok att ta till sitt hjärta!«
Åsa Österlöf i BTJ-häftet nr 14, 2019

Kartonnage    40 sidor  
ISBN: 978-91-88253-72-9
Utgivningsdatum: 2019-05-22
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: England, Nigeria
Region: Afrika, Europa
Utgivningskatalog: Sommar 2019

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2019-05-22

Ladda ned vårt Boksamtal – frågor och arbetsmaterial kring boken som är fritt att använda i förskola, skola eller på bibliotek.
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0