Baek Heena


Molnbullar


Barnbok    Översatt från koreanska av Johee Kim och Jonas Thelander
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Baek Heena har tilldelats 2020 års Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA-priset)!

› Tips: Kolla in ALMA-prisets läsguide till Magiska godiskulor (gratis)

Molnbullar handlar om två små katter som vaknar tidigt en morgon och går ut för att titta på regnet när de ser en bit moln som fastnat på en trädgren. De tar med molnet hem till sin mamma som bakar små bullar på det. När de äter av bullarna börjar de sväva, och bestämmer sig för att flyga med en bulle till deras pappa som var sen när han gick iväg till jobbet. När de hittar pappan sitter han fast i en bilkö på en fullsatt buss. Barnen ger honom en bulle så att han också kan flyga och komma fram i tid till jobbet i tid.

Molnbullar är en rolig och annorlunda bilderbok för barn i åldrarna 2–5 år. De detaljrika och underfundiga illustrationerna ger många uppslag till diskussioner och skratt.

© KBBY

Baek Heena är en sydkoreansk författare och illustratör. Hon använder sig av en originell illustrationsteknik där hon bygger upp små miniatyrmiljöer som hon sedan fotograferar av. I hemlandet och över hela Asien är hon en bästsäljande författare och flerfaldigt prisbelönt. De små katterna har blivit såväl teveserie som leksaker i Sydkorea.

ALMA-juryns motivering lyder:
Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.

Läs mer om Baek Heena och priset på ALMA:s webb


Kartonnage    40 sidor  
ISBN: 978-91-88253-80-4
Utgivningsdatum: 2019-09-20
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Sydkorea
Region: Asien
Utgivningskatalog: Höst 2019

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2019-10-02
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Bokförlaget Tranan)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0