Baek Heena


En fe på badhuset


Barnbok    Översatt från koreanska av Sun-Kyoung Choi
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

En fe på badhuset är en alldeles oemotståndlig bilderbok som handlar om en flicka som går till badhuset med sin lite stränga mamma. I bassängen träffar hon på en rundlagd tant som utger sig för att vara en fe. De två leker i vattnet och fen visar en massa hemligheter. När flickan kommer hem från badhuset får hon hög feber och snuva, men på natten smyger sig badfen fram till henne och gör henne frisk.

Bokens stora behållning är de fantastiska lerfigurerna som Baek Heena omsorgsfullt byggt upp i miniatyrmiljöer och fotograferat av. Samspelet mellan flickan och den gamla tanten är alldeles underbart gestaltat.

Baek Heena (f. 1971) tilldelades 2020 års ALMA-pris. Baek Heenas bildvärldar är originella, men väldigt tillgängliga. De öppnar dörren till det förunderliga och magiska och hon förnyar bilderboksmediet genom egna tekniker och konstnärliga lösningar.

Ur ALMA-juryns motivering: »Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.«

Se några uppslag ur boken:
En fe på badhuset-preview


Kartonnage    48 sidor  
ISBN: 978-91-89175-22-8
Utgivningsdatum: 2020-09-02
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Sydkorea
Region: Asien
Formgivare: Lisa Benk
Utgivningskatalog: Höst 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-09-05
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© privat)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0