Fumiko Takeshita och Naoko Machida (ill.)


Katten som inte hade något namn


Barnbok    Översatt från japanska av Mariko Takahashi
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

På Tokyos gator strövar en hemlös katt omkring. Katten har ingen ägare, och har aldrig fått något namn. De andra katterna på stan heter saker som Leo, Mini, Heidi och Clara. Katten blir bortschasad från affärer och regnet börjar vräka ner, men när solen kommer fram närmar sig en liten flicka vår katt och säger hej. Hon säger att kattens ögon ser ut som meloner. Då inser katten att det inte var ett namn den saknat, utan mest av allt någon att höra till.

Katten som inte hade något namn är en charmig berättelse med fantastiskt fina och realistiska illustrationer som skildrar kattens perspektiv på staden. Boken toppade länge bästsäljarlistorna i Japan när den gavs ut 2019 och emottog ett flertal priser, bland annat flera priser som röstades fram av bokhandlare och bibliotekarier.

Fumiko Takeshita, född 1957 i Fukuoka, är en känd japansk barnboksförfattare. Illustratören Naoko Machida är född 1968 i Tokyo. Det här är första gången deras verk presenteras i Sverige.


Kartonnage    30 sidor  
ISBN: 978-91-89175-41-9
Utgivningsdatum: 2021-05-11
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Japan
Region: Asien
Formgivare: Lisa Benk
Utgivningskatalog: Sommar 2021

PRESSINFORMATION
Högupplöst omslag: Ladda ned

Ladda ned vårt Boksamtal – frågor och arbetsmaterial kring boken som är fritt att använda i förskola, skola eller på bibliotek.
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0