Fumiko Takeshita och Naoko Machida (ill.)


Katten som inte hade något namn


Barnbok    Översatt från japanska av Mariko Takahashi
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

På Tokyos gator strövar en hemlös katt runt, utan ägare och utan namn. De andra katterna på stan heter saker som Leo, Mini, Lusse och Bullen. Till och med hundarna har namn, liksom blommorna. När en kattkompis säger att det inte kan vara svårt att hitta på ett eget namn beger sig vår katt ut på stan för att leta efter ett lämpligt namn, men inget känns rätt. Katten blir bortschasad från affärer och regnet börjar vräka ner, men när solen kommer fram hittas katten av en liten flicka. Hon säger att hans ögon ser ut som meloner, och då inser katten att det inte var ett namn han saknat, utan kanske mest någon som talade till honom.

Katten som inte hade något namn är en charmig berättelse med fantastiskt fina och realistiska illustrationer som skildrar kattens perspektiv på staden. Boken toppade länge bästsäljarlistorna i Japan när den gavs ut 2019 och emottog ett flertal priser, bland annat flera priser som röstades fram av bokhandlare och bibliotekarier.

Fumiko Takeshita, född 1957 i Fukuoka, är en känd japansk barnboksförfattare. Illustratören Naoko Machida är född 1968 i Tokyo. Det här blir första gången deras verk presenteras i Sverige.

En bilderbok för åldrarna 2–6 år.


Kartonnage    40 sidor  
ISBN: 978-91-89175-41-9
Utgivningsdatum: 2021-05-11
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Japan
Region: Asien
Formgivare: Lisa Benk
Utgivningskatalog: Sommar 2021

PRESSINFORMATION
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0
X