Baek Heena


Magiska godiskulor


Barnbok    Översatt från koreanska av Sun-Kyoung Choi
Går ej att köpa för tillfället

Den sydkoreanska bilderbokskonstnären Baek Heena (f. 1971) tilldelades 2020 år ALMA-pris. Vi är nu glada att meddela att vi i september ger ut ytterligare två av hennes böcker.

Magiska godiskulor handlar om pojken Dong-Dong som i början av boken leker ensam med hängande huvud, till synes ett lite sorgset och ensamt barn. Men när han går till en affär och köper en påse godiskulor förändras allt för honom, för när han äter av dem kan han plötsligt höra röster och tankar från oväntade håll: soffan som klagar på pappans pruttar, den stränga pappan som hela tiden glömmer säga att han älskar sin son, hunden som så gärna vill att han ska Dong-Dong ska leka med honom, och så den döda mormodern som har det bra där hon är.

Det är en en otroligt fin och lite sorglig berättelse som slutar i dur, när Dong-Dong stärkt av sina nya erfarenheter vågar fråga en kompis om de ska leka. Berättelsen förhöjs av Baeks häpnadsväckande illustrationer, som består av oerhört detaljrika lerfigurer som är avfotograferade i minityrmiljöer.

Baek Heenas bildvärldar äroriginella, men samtidigt tillgängliga. De öppnar dörren till det förunderliga och magiska och hon förnyar bilderboksmediet genom egna tekniker och konstnärliga lösningar.

Ur ALMA-juryns motivering: »Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.«


Kartonnage    40 sidor  
ISBN: 9789189175211
Utgivningsdatum: 2020-09-02
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Sydkorea
Region: Asien
Formgivare: Lisa Benk
Utgivningskatalog: Höst 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-09-05
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© privat)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0
X