Kinchoi Lam


Nomader


Barnbok    Översatt från engelska av Annika Meijer
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Slut i lager

En gång i tiden var alla människor nomader. Idag håller våra hus, bilar och moderna teknologi den naturliga världen på armlängds avstånd. Men, några nomadiska kulturer har trots allt överlevt historien.

De vallar sina boskap över den arktiska tundran, eller följer uråldriga handlingsvägar genom Saharaöknen. De reser med lätt bagage och lever i tillfälliga bostäder som är lätta att plocka isär. De har en djup förståelse och respekt för miljön de bosätter. De tar hand om den, så att miljön också kan ta hand om dem. 

Nomader – Ett liv i rörelse tittar närmare på ett flertal olika nomadiska kulturer från olika delar av världen, från romerna i Europa, via nentserna i Sibirien till yanomamierna i Amazonas regnskogar. Deras kulturer och traditioner ger en inblick i ett annat sätt att leva: ett som kan sammanlänka oss med uråldrig historia och den här planeten som vi kallar hemma. 

 

KINCHOI LAM är en konstnär, bilderboksskapare och grafiker som är baserad i Hongkong. Han fick sin magisterexamen i barnboksillustration från Anglia Ruskin universitet 2020. 2022 blev han utvald till en White Raven och 2021 mottog han Batsford-priset. Han har även varit en utvald illustratör på barnboksmässan i Bologna. Nomader är hans första bok på svenska. 


Kartonnage    72 sidor  
ISBN: 978-91-89751-09-5
Utgivningsdatum: 2024-08-14
Författarens hemland: Kina
Region: Asien
Utgivningskatalog: Sommar 2024

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2024-08-12
Pressfoto: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0