Mieko Kawakami


Alla nattens älskare


Roman    Översatt från japanska av Vibeke Emond
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok
E-bok (epub)

Fuyuko Irie är 34 år gammal och lever ett ensamt liv som frilansande korrekturläsare i Tokyo. När hon en dag får syn på sin spegelbild i en varuautomat hittar hon bara ett ord för att beskriva sig själv: bedrövlig. Hon inser att hon bara låtit livet hända; hon har inga relationer, inga passioner, inget att längta efter. För att bli en annan tar hon alkoholen till hjälp, men det går snart upp för henne att hon också behöver bearbeta de smärtsamma minnena hon bär på. Ett slumpartat möte med en man väcker något i henne, men räcker det för att skänka livet mening?

Alla nattens älskare är en stillsam roman om en vilsen kvinnas inre värld, skriven av en av Japans största författare.

En av 2022 års tio bästa romaner enligt Publishers Weekly

»En oförglömlig och mästerlig roman.« Kirkus

Mieko Kawakami (född 1976 i Osaka) debuterade som poet 2006, men var redan då en känd popsångerska och bloggare i Japan. Idag är hon en högt ansedd och bästsäljande författare, belönad med flera av landets största litteraturpriser. Vi har tidigare givit ut hennes roman Bröst och ägg.

Vibeke Emond har tidigare översatt bland andra Haruki Mura­kami och Yoko Ogawa, men också äldre japansk lyrik.

Varför är natten så vacker? När jag vandrar runt mitt i natten kommer jag att tänka på att Mitsutsuka-san en gång sa att det säkert beror på att världen blir hälften så stor på natten. Jag räknar ljusen. Jag räknar nattens ljus. De röda trafikljusen som dallrar som om de vore fuktiga trots att det inte regnar. Raderna av gatlyktor. De snabbt förbifarande bilarnas lyktor. Lamporna i fönstren. Mobiltelefonerna i händerna på människor på väg ut eller tillbaka hem. Varför är natten så vacker? Varför glittrar natten så här mycket? Varför har natten inget annat än ljus?


Inbunden    257 sidor  
ISBN: 978-91-89814-20-2
Utgivningsdatum: 2024-04-16
Författarens hemland: Japan
Region: Asien
Formgivare: Olga Nycander
Utgivningskatalog: Vår 2024

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2024-04-20
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0