Nguyen Ngoc Tu


Fält utan slut


Novellsamling    Översatt från vietnamesiska av Tobias Theander

Nguyen Ngoc Tus ömsinta, vemodiga berättelser handlar ofta om vinddrivna existenser i en landsbygd som i stora drag undgått modernisering. I novellen Fält utan slut följer vi den dystre ankuppfödaren Vu och hans familj på deras färder längs floderna och kanalerna i södra Vietnam. Det är författarens mest omtalade berättelse, inte minst för dess kritiska samhällsskildringar.
I denna samling möter vi även historier med humor och värme: om en åldrad och bitter sångerska inom den vietnamesiska operatraditionen; om en ung läkare på flykt från sin vanliga tillvaro; om den före detta fästmön till en sedan länge stupad krigshjälte.

Nguyen Ngoc Tu föddes 1976 i byn Tan Duyet i Mekongflodens delta, Vietnam. Tjugofyra år gammal debuterade hon som novellförfattare, och har sedan dess publicerat både romaner och novellsamlingar. Långnovellen Fält utan slut publicerades 2005 i en samling med samma titel. 2010 filmatiserades den i Vietnam. Tu hör till de främsta i den yngre vietnamesiska författargenerationen och har tagit emot en mängd litterära priser, både nationella och internationella.

“Det är noveller av högsta klass, lika fulländade och stränga i formen som en berättelse av Tjechov.” – Stefan Jonsson, Dagens Nyheter

Recensioner:
Dagens Nyheter
Borås Tidning
Helsingborgs Dagblad
Kristianstadsbladet
Sydsvenskan
Gefle Dagblad

Intervju med Tobias Theander i Kristianstadsbladet


Danskt band    240 sidor  
ISBN: 9789186307530
Utgivningsdatum: 2012-01-09
Författarens hemland: Vietnam
Region: Asien
Formgivare: Anders Wikström
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0
X