-20%

Nguyen Ngoc Tu


Fält utan slut


Novellsamling    Översatt från vietnamesiska av Tobias Theander
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay
Gratis presentinslagning

Nguyen Ngoc Tus ömsinta, vemodiga berättelser handlar ofta om vinddrivna existenser i en landsbygd som i stora drag undgått modernisering. I novellen Fält utan slut följer vi den dystre ankuppfödaren Vu och hans familj på deras färder längs floderna och kanalerna i södra Vietnam. Det är författarens mest omtalade berättelse, inte minst för dess kritiska samhällsskildringar.
I denna samling möter vi även historier med humor och värme: om en åldrad och bitter sångerska inom den vietnamesiska operatraditionen; om en ung läkare på flykt från sin vanliga tillvaro; om den före detta fästmön till en sedan länge stupad krigshjälte.

Nguyen Ngoc Tu föddes 1976 i byn Tan Duyet i Mekongflodens delta, Vietnam. Tjugofyra år gammal debuterade hon som novellförfattare, och har sedan dess publicerat både romaner och novellsamlingar. Långnovellen Fält utan slut publicerades 2005 i en samling med samma titel. 2010 filmatiserades den i Vietnam. Tu hör till de främsta i den yngre vietnamesiska författargenerationen och har tagit emot en mängd litterära priser, både nationella och internationella.

“Det är noveller av högsta klass, lika fulländade och stränga i formen som en berättelse av Tjechov.” – Stefan Jonsson, Dagens Nyheter

Recensioner:
Dagens Nyheter
Borås Tidning
Helsingborgs Dagblad
Kristianstadsbladet
Sydsvenskan
Gefle Dagblad

Intervju med Tobias Theander i Kristianstadsbladet


Danskt band    240 sidor  
ISBN: 9789186307530
Utgivningsdatum: 2012-01-09
Författarens hemland: Vietnam
Region: Asien
Formgivare: Anders Wikström
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0