Andrés López


En bok


Barnbok    Översatt från spanska av Annakarin Thorburn
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Vad är en bok? Det kan vara en utklädningsdräkt eller en klocka som går fram och tillbaka, eller till och med ett vrål som aldrig tidigare hörts. Andrés López detaljrika bilderbok En bok ställer frågan och erbjuder många svar. En bok kan nämligen vara just ett svar, på en fråga som vi ännu inte ställt.

En bok är tankfullt och fantasifullt utförd i den prisade mexikanske illustratören López säregna bildspråk. Här finns stora bilder att drömma sig bort i och världar att besöka. Dessutom kan läsaren på varje uppslag leta efter särskilda små figurer, vilket försänker en i läsningen ännu mer.

En bok är inte en bok om böcker. Den handlar inte heller om dinosaurier och hur de inte lärde sig läsa eftersom deras armar var för korta för att hålla en bok. Det är inte en bok med recept som ”Hur man förbereder en läcker ordsoppa”, och inte heller en bok med instruktioner för att bygga ett skepp för att åka till rymden och få reda på hur böcker är på andra planeter. Nej. En bok är en bok om en bok, och om dig.

ANDRÉS LÓPEZ är en mexikansk författare och illustratör som bor i Mexico City. Han har givit ut en lång rad böcker och har flera gånger prisats för sina säregna illustrationer, bland annat på Bokmässan i Bologna. En bok är hans första bok på svenska.

Pressröster

»Det handlar om bokens möte med läsaren och om litteraturens kraft. Det är en hommage till berättandet och fantasin. Boken kräver, trots sin fåordighet, tålamod av sin läsare, men det är denna vackra bok verkligen värd.«
Lisa Elina Lundström i BTJ

Kartonnage    40 sidor  
ISBN: 978-91-89751-06-4
Utgivningsdatum: 2024-02-13
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Mexiko
Region: Latinamerika
Utgivningskatalog: Vår 2024

PRESSINFORMATION
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned

Ladda ned vårt Boksamtal – frågor och arbetsmaterial kring boken som är fritt att använda i förskola, skola eller på bibliotek.
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0