Aghasi Ayvazyan, Alis Hovhanneisyan, Anahit Topchyan, Anush Aslibekyan, Ara Nazaretyan, Aram Pachyan, Armen Shekoyan, Grig, Gurgen Khanjyan, Hambardzum Hambardzumyan, Hovhannes Yeranyan, Hrach Beglaryan, Hrachya Saribekyan, Hrand Matevosyan, Karine Khodikyan, Levon Javakhyan, Levon Khechoyan, Levon Shahnur, Narine Kroyan, Ruben Havsepyan, Sussanna Harutyunyan, Vahagn Grigoryan, Vano Siradeghyan, Vazgen Sargsyan, Vrej Israelyan och Zorayr Khalapyan


Armenien berättar : Berg under bar himmel


Novellantologi    Översatt från armeniska av Lousia Hatamian och Marianne Valencise
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Berg under bar himmel samlar tjugosex armeniska författare ur tre generationer som alla formats av stora politiska förändringar: det sovjetiska väldet och dess sammanbrott, Karabachrörelsen och det påföljande kriget samt den omtumlande tiden efter själv­ ständigheten. Fjärran från svepande historieskrivningar visar den här samlingen upp ett helt spektrum av känslor och erfarenheter och ger en mångfacetterad bild av ett land som genomgått många och svåra prövningar. Novellerna rör sig mellan skilda litterära stilar och rymmer både det mytiska och det social­ realistiska, det filosofiska och det vardagliga, det allvarliga och det humoristiska. Genom dessa skildringar av historia och samtid ges också en förståelse för dagens situation i landet.

I Berättarserien, som vi inledde 2004, har vi med den här boken givit ut antologier med noveller från 26 länder. Samtliga antologier innehåller ett urval, förord och författarpresentationer av en redaktör med stor kännedom om litteraturen från landet i fråga. Vi har bland annat givit ut antologier från Sydafrika, Vietnam, Iran, Georgien och flera europeiska länder. Tanken med serien är att glänta på dörren till olika länders litteratur. Den ger svenska läsare en möjlighet att bekanta sig med en ny kultur, kanske som en följeslagare vid en resa eller som present till någon som varit i eller har en relation till landet i fråga. Se hela utgivningen här.


Danskt band    432 sidor  
ISBN: 978-91-89175-10-5
Utgivningsdatum: 2020-12-01
Utgivningsserie: Berättarserien
Författarens hemland: Armenien
Region: Asien
Utgivningskatalog: Höst 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-12-12
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0