-20%

Bang Viet, Erik Bergqvist (red.), Hoàng Hung, Huu Thinh, Mai Van Phan, Ngo Tu Lap, Nguyen Bình Phuong, Nguyen Duy, Nguyen Luong Ngoc, Nguyen Quang Thieu, Phan Huyen Thu, Vi Thùy Linh och Y Nhi


Till: igår


Lyrik    Översatt från vietnamesiska av Erik Bergqvist
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay
Gratis presentinslagning

I lager

Sedan 2001 har Bokförlaget Tranan satsat på att introducera vietnamesisk litteratur på svenska.

Den tionde titeln är en antologi med tolv av landets mest intressanta poeter, födda mellan 1942 och 1980. En övervägande del av dikterna är skrivna under 2000-talet. Det handlar alltså om ett samtida urval.

Under 1960-talet påbörjades en modernisering av den vietnamesiska lyriken. I en smältdegel av amerikansk och fransk kultur och politiska proteströrelser, drevs poesin till nya uttryck. Samtidigt låg censuren som en filt över alla konstnärliga uttryck, och hämmade såväl det ideologiskt som språkligt radikala.

Idag pågår en ny moderniseringsfas bland landets unga poeter. De kan engelska och har tillgång till datorer, är vända ut mot världen och håller kontakt med författare i andra länder. Förhoppningen är att något av denna utveckling kan märkas i antologin Till: igår, liksom den pågående undersökningsfas som den unga lyriken befinner sig i.

“Från Nguyen Quang Thieus kristallklara och måntydiga dikter som ‘Kornas själar’, till Hoang Hungs desillusionerade meditationer och den yngsta generationen författare. Trollsländor flyger genom dikterna, och My Hellstens kongeniala formgivning låter omslagets blomma fälla sina blad över bokens sidor, matchar poesins skönhet utan att stå i vägen för den.” – Elise Karlsson, SvD


Kartonnage    168 sidor  
ISBN: 9789186307240
Utgivningsdatum: 2010-02-23
Författarens hemland: Vietnam
Region: Asien
Formgivare: My Hellsten
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0