Kim Young-ha


Hur gick det för mannen som satt fast i hissen?


Novellsamling    Översatt från koreanska av Jonas Thelander
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Slut i lager

En avbruten rakhyvel utlöser en kedja av olyckor för en tjänsteman på väg till sitt jobb i centrala Seoul. I en utsiktslös källarvåning är datorskärmen en ung mans enda fönster mot omvärlden. En gift kvinna blir mer och mer övertygad om att hennes känslokalle man är en vampyr. Och en spågummas varnande “om du någonsin älskar en kvinna, kommer du att försvinna ” visar sig vara allt annat än tomma ord.

Novellerna i Hur gick det för mannen som satt fast i hissen? karakteriseras av högt tempo och skarpa dialoger. Med realism och subtil humor tecknar Kim Young-ha huvudpersonerna och deras vardag. Nästan omärkligt men med stor skärpa tränger han in under den polerade ytan och blottlägger de små ärr som vi alla bär inombords.

Kim Young-ha föddes 1968 i Hwacheon, Sydkorea. Hans första roman, Jag har rätt att förstöra mig själv, utkom 1996 och blev mycket uppmärksammad. Sedan dess har han gett ut fem romaner, fyra novellsamlingar och ett antal essäsamlingar. Hans böcker har översatts till ett femtontal språk och har tilldelats flera av Sydkoreas mest prestigefyllda litterära priser. Hur gick det för mannen som satt fast i hissen? är Kim Young-has första bok på svenska.

Recensioner:
Sydsvenskan
Bokberget (blogg)


Danskt band    247 sidor  
ISBN: 9789186307646
Utgivningsdatum: 2012-07-06
Författarens hemland: Sydkorea
Region: Asien
Formgivare: Thomas Andersson
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0