Emilio Fraia


Sevastopol


Novellsamling    Översatt från portugisiska av Örjan Sjögren
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok
E-bok (epub)

Sevastopol består av tre långnoveller med tre berättare som står inför avgörande vändpunkter i sina liv. En kvinna berättar om sin besatthet av att bestiga Mount Everest och den olycka som sätter stopp för drömmen. En man försvinner spårlöst efter en tid på ett nästan övergivet hotell mitt ute i ingenstans. Hans historia berättas av hotellägaren, som tycks veta lite för mycket om den försvunna mannen. En ung skribent hjälper en åldrad teaterman att skriva och sätta upp en pjäs om en rysk målares porträtt av soldater under Krimkriget.

De tre berättelserna i Sevastopol är skilda världar, som ytligt sett inte har något med varandra att göra. Men de förenas av en mängd fina trådar och tar alla pulsen på ett land som för många genomgår ett politiskt mörker. Att titeln på varje novell är namnet på en månad – Decem­ber, Maj, Augusti – skapar en kontinuitet, och sammantaget kan Sevastopol sägas handla om att fortsätta kämpa för sina drömmar, hur mycket man än misslyckas längs vägen.

Emilio Fraia (född 1982) kommer från Brasilien. Han har jämförts med så väl Anton Tjechov som Roberto Bolaño och Rachel Cusk. I hemlandet har han mötts av strålande recensioner och internationellt har han med den här boken börjat göra sig ett namn.


Inbunden    129 sidor  
ISBN: 978-91-89175-62-4
Utgivningsdatum: 2022-01-05
Författarens hemland: Brasilien
Region: Latinamerika
Formgivare: Håkan Liljemärker
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2022-01-08
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0