Andrea del Fuego


Barnläkaren


Översatt från portugisiska av Irene Anderberg
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok

Barnläkaren är en roman om en barnläkare i São Paolo som inte gillar barn. I Brasilien var den en av de mest uppmärksammade romanerna förra året. 

Cecília är raka motsatsen till vad man förväntar sig av en barn­läkare: en kvinna utan moderskänslor, och utan tålamod med vare sig barnen som kommer till hennes mottagning eller deras föräldrar. Detta till trots har hon en framgångsrik läkarkarriär. Men sedan en tid tillbaka har en ny barnläkare dykt upp på sjukhuset där hon jobbar, en omtyckt man som erbjuder doulor, naturmedicin och yoga – och till och med är med på hemförlossningar. Mannen irriterar Cecília något enormt och hon tar steg efter steg för att sabotera hans verksamhet. Samtidigt har hon inlett en relation med en gift man vars hustru är gravid. När det uppstår komplikationer vid födseln ställer Cecília upp och hjälper den nyfödda pojken – och den här pojken väcker till slut något hos henne som hon står helt handfallen inför. 

Med en saklig ton och vass humor lyckas Andrea del Fuego väcka läsarens empati för sin osympatiska huvud­person, samtidigt som hon serverar oss en insiktsfull studie i mänskligt beteende och gräver i viktiga etiska frågor.

Andrea del Fuego (född 1975 i São Paolo) har bland annat tilldelats det prestigefyllda José Saramago-priset. Hennes roman Syskonen Malaquias kom ut på svenska 2014.

Irene Anderberg har översatt en lång rad lusofona författare till svenska, bland annat Mia Cuoto och José Eduardo Agualusa.


Inbunden    ISBN: 978-91-89814-42-4
Utgivningsdatum: 2024-10-30
Författarens hemland: Brasilien
Region: Latinamerika
Formgivare: Kerstin Hanson
Utgivningskatalog: Höst 2024

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2024-11-02
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Andre de Toledo Sader)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0