Nyhet

Vi lanserar filmprojektet TRANAN SESSIONS

– en serie minidokumentärer producerad av Bokförlaget Tranan.
Första avsnittet är med den brasilianske författaren Emilio Fraia och hans bok »Sevastopol«

TRANAN SESSIONS är en serie minidokumentärer producerade av Bokförlaget Tranan

Regi: Matías Ruiz-Tagle
Intervju: Jennifer Hayashida
Produktionsassistent: Fanny Rapp
Medverkande: Emilio Fraia, Katrina Dodson (Fraias amerikanska översättare), Örjan Sjögren (Fraias svenska översättare)

Första avsnittet handlar om den brasilianske författaren Emilio Fraia och hans bok Sevastopol, som vi gav ut i januari i Örjan Sjögrens översättning.

Emilio Fraia
Emilio Fraia. Foto: Renato Parada

Sevastopol består av tre långnoveller med tre berättare som står inför avgörande vändpunkter i sina liv. En kvinna berättar om sin besatthet av att bestiga Mount Everest och den olycka som sätter stopp för drömmen. En man försvinner spårlöst efter en tid på ett nästan övergivet hotell mitt ute i ingenstans. Hans historia berättas av hotellägaren, som tycks veta lite för mycket om den försvunna mannen. En ung skribent hjälper en åldrad teaterman att skriva och sätta upp en pjäs om en rysk målares porträtt av soldater under Krimkriget.

De tre berättelserna i »Sevastopol« är skilda världar, som ytligt sett inte har något med varandra att göra. Men de förenas av en mängd fina trådar och tar alla pulsen på ett land som för många genomgår ett politiskt mörker. Att titeln på varje novell är namnet på en månad – Decem­ber, Maj, Augusti – skapar en kontinuitet, och sammantaget kan Sevastopol sägas handla om att fortsätta kämpa för sina drömmar, hur mycket man än misslyckas längs vägen.

Emilio Fraia (född 1982) kommer från Brasilien. I hemlandet har han mötts av strålande recensioner och internationellt har han med den här boken börjat göra sig ett namn.

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

    Sevastopol

    januari 2022
    Nyheter
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0