Aktuellt

Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus
Nypremiär för Bokförlaget Trasten

Arkiv

Browsing

Trasten är bokförlaget Tranans vinjett för barnboksutgivning. Efter en tids uppehåll tar nu utgivningen fart igen med två böcker under 2019, varav Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus av författaren Atinuke och illustratören Lauren Tobia är den första. Senare i år kommer en bok från Sydkorea, Baek Hee-nas bilderbok Molnbröd.

Vårt mål är liksom tidigare att förse barn och ungdomar i Sverige med översättningar av böcker från Afrika, Asien, Latinamerika och de delar av Europa som vanligen inte representeras i den svenska bokutgivningen. Vi vill visa upp den bredd och den kvalitet som finns runt om i världen, och den skatt av berättelser och illustrationer som går att hitta utanför våra gränser om man bara letar lite.

Klicka här för att se redan utgivna böcker och klicka här för att komma till Trastens egen hemsida, som under året ska få nytt utseende.


BÖCKER SOM OMNÄMNS I TEXTEN

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0