Trasten är bokförlaget Tranans vinjett för barnboksutgivning. Efter en tids uppehåll tar nu utgivningen fart igen med två böcker under 2019, varav Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus av författaren Atinuke och illustratören Lauren Tobia är den första. Senare i år kommer en bok från Sydkorea, Baek Hee-nas bilderbok Molnbröd.

Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus har redan hunnit med att hyllas av BTJ:s recensent Åsa Österlöf:

Åh, vilken härligt livsbejakande, varm och levande bilderbok /…/ Det är den första svenska översättningen av författaren Atinuke, men jag hoppas att det kommer fler. /…/ Berättelsen utspelar sig i nutida medelklassmiljö, i en stad med mycket grönska där vänner och familj nära och tillgängliga. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus är en bok att ta till sitt hjärta!

Vårt mål med Trasten är liksom tidigare att förse barn och ungdomar i Sverige med översättningar av böcker från Afrika, Asien, Latinamerika och de delar av Europa som vanligen inte representeras i den svenska bokutgivningen. Vi vill visa upp den bredd och den kvalitet som finns runt om i världen, och den skatt av berättelser och illustrationer som går att hitta utanför våra gränser om man bara letar lite.

Klicka här för att se redan utgivna Trastenböcker.

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

 • Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus

  maj 2019
  Barnböcker
 • Askungen i Rinkeby

  mars 2016
  Tillfälligt slut
  Trasten
 • Äventyr i Bamako

  september 2012
  Trasten
 • Jordbarn, himmelsbarn

  maj 2011
  Barnböcker
 • Ashraf från Afrika

  januari 2010
  Tillfälligt slut
  Barnböcker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0