Chinua Achebe


Allt går sönder


Roman    Översatt från engelska av Ebbe Linde
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Pocket

Okonkwos namn var känt i alla nio byarna och vida däromkring. Så lyder den berömda första meningen i Chinua Achebes roman Allt går sönder. Okonkwo är den stoltaste och mest fruktade krigaren i hela västra Afrika och en framstående man i sin klan. Han styrs av en stark och oeftergivlig drivkraft: att aldrig bli som sin vekling till far. När de vita missionärerna kommer till byn med sina seder och institutioner ser Okonkwo det som sin uppgift att bjuda motstånd. Men ingenting blir någonsin som förut – allt går sönder.

Allt går sönder utspelar sig i slutet av 1800-talet i det förkoloniala Nigeria och utgör en motbild till den stereotypa, europeiska skildringen av Afrika. Den utkom första gången 1958 och har med tiden blivit en av 1900-talets stora klassiker. Idag är det den mest lästa av alla afrikans ka romaner, såld i mer än 12 miljoner exemplar och översatt till över 50 språk.

Chinua Achebe (1930–2013) är en portalfigur inom den afrikanska litteraturen. Han blev 2007 den andra författaren någonsin att tilldelas The Man Booker International Prize.

 ”Ingen roman har betytt mer för den afrikanska litteraturen.” – ur Per Wästbergs förord

”Ett av få litterära verk som med rätta kan kallas epokgörande.” – Stefan Helgesson, DN


Pocket    320 sidor  
ISBN: 978-91-87179-52-5
Utgivningsdatum: 2014-02-21
Författarens hemland: Nigeria
Region: Afrika
Formgivare: Johannes Svensson
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0