Yoko Tawada


Spridda över jordklotet


Roman    Översatt från japanska av Vibeke Emond
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok

Hirukis hemland har försvunnit under havets yta och är numera bara ihågkommet som »Sushilandet«. Själv har hon flytt till Skandinavien, där hon uppfunnit det egna språket panska för att göra sig förstådd. Men när hon får höra talas om en umami-festival i Tyskland där en kock vid namn Tenzo ska föreläsa blir längtan efter modersmålet för stark. Tillsammans med den danske lingvisten Knud ger hon sig ut på en vindlande resa genom Europa för att leta efter andra överlevande från den förlorade arkipelagen.

Spridda över jordklotet är en underhållande framtidsvision av en värld som förändrats intill oigenkännlighet, skriven av den flerfaldigt prisbelönta japanska författaren Yoko Tawada.

YOKO TAWADA föddes i Tokyo 1960 men bor sedan 80-talet i Tyskland. Hon skriver på både japanska och tyska och har tilldelats flera av de båda ländernas största litteraturpriser. Vi har tidigare givit ut En isbjörns memo­arer (2019) och Sändebudet (2020), för vilken hon till­delades National Book Award för årets översatta roman i USA.

VIBEKE EMOND är en av Sveriges mest ansedda översättare från japanska. Hon har översatt bland andra Haruki Murakami och Yoko Ogawa, men också äldre japansk lyrik.

Pressröster

»Tonen är bedårande med förförisk humor och bitterljuv optimism.«
Inga-Lina Lindqvist i Aftonbladet 2023-12-02

Inbunden    355 sidor  
ISBN: 978-91-89814-04-2
Utgivningsdatum: 2023-10-24
Författarens hemland: Japan, Tyskland
Region: Asien
Formgivare: Heike Schüssler
Utgivningskatalog: Höst 2023

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2023-10-28
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Nina Subin)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0