Narine Abgarjan


Tre äpplen föll från himlen


Roman    Översatt från ryska av Lina Bysell
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Inbunden bok

BESÖKER BOKMÄSSAN 2024

En gång i tiden var den armeniska bergsbyn Maran en livlig plats med flera hundra familjer och en välbesökt lördagsmarknad. Numera återstår bara ett tjugotal hus. De invånare som bor kvar är härdade; de har överlevt såväl naturkatastrofer och världskrig som en svärm insekter som förstörde all skörd en sommar. Nästan all kommunikation med omvärlden har med tiden upphört, och eftersom de yngre generationerna redan har flyttat där­ifrån är byborna inställda på att byn kommer att dö ut med dem.

Tre äpplen föll från himlen är en berättelse om en skara gamlingar på denna gudsförgätna plats. Det är en släktkrönika med inslag av magisk realism, men framför allt är det en hjärtevärmande berättelse om åldrande, gemenskap och oväntad kärlek. Och när byborna minst anar det uppen­barar sig kanske ett mirakel som kan få byn att leva vidare.  Romanen har fått sin titel från det armeniska sättet att avsluta en saga: tre äpplen föll från himlen — ett för den som såg på, ett för den som berättade och ett för den som lyssnade. Det är en underbar roman om tillhörighet och gemenskap som för tankarna både till Gabriel García Márquez och de ryska klassikerna.

Narine Abgarjan föddes 1971 i Berd i Armenien och lever idag i Tyskland. Hon har skrivit ett flertal romaner och barnböcker och översatts till ca 30 språk. 2020 utsågs hon av The Guardian till en av Europas mest intressanta författare.

Lina Bysell är utbildad litterär översättare vid Valand i Göteborg. Det här är hennes första publicerade översättning.


Inbunden    ISBN: 978-91-89814-40-0
Utgivningsdatum: 2024-09-18
Författarens hemland: Armenien
Region: Asien
Formgivare: Patrik Svensson
Utgivningskatalog: Höst 2024

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2024-09-21
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Anna Danilova)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0