José Eduardo Agualusa


Sällskapet för ofrivilliga drömmare


Roman    Översatt från portugisiska av Irene Anderberg
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Möt Sällskapet för ofrivilliga drömmare:
Daniel Bechimol, regimkritisk journalist från Angola, som under en simtur hittar en kamera vars fotografier tycks innehålla bilder av någons drömmar.
Den moçambikiska konstnären Moira, bildernas fotograf, som tillsammans med en brasiliansk neurolog försöker hitta ett sätt att dokumentera folks drömmar.
Hotellägaren Hossi, en gammal gerillasoldat med ett mörkt och våldsamt förflutet, som dyker upp i andras drömmar iklädd lila kavaj.
Och sist men inte minst Karinguiri, Daniels dotter, som tillhör en ny generation drömmare: Angolas unga, som kämpar för en framtid som inte bara är en upprepning av den gamla ordningen.

Den prisbelönte angolanske författaren José Eduardo Agualusas nya roman är en satirisk och tankeväckande vision. Genom att ifrågasätta vad som egentligen är verkligt slår den ett slag för drömmens förmåga att väcka oss till medvetenhet och handling.

Foto: Rosa Cunha

JOSÉ EDUARDO AGUALUSA, född 1960 i Angola, är en av den portugisiskspråkiga litteraturens klarast lysande stjärnor. Han är översatt till fler än trettio språk och har tilldelats ett flertal priser, däribland José Saramago-priset och International Dublin Literary Award. I sina romaner bearbetar han ofta historiska händelser, som i skildringen av de unga aktivisterna i den här romanen, vars verkliga förlaga är de så kallade Angola 15+2 som 2016 drog världens ögon till sig efter att de fängslats för att ha studerat revolutionära skrifter.

»Vilken ljuvlig roman! … Magisk realism när den är som allra, allra bäst.« Yukiko Duke, Vi Läser

»Utan tvekan en av de viktigaste portugisiskspråkiga författarna i sin generation.« António Lobo Antunes

»Agualusa är en översättare av drömmar.« Mia Couto

Pressröster

»José Eduardo Agualusa blandar historiska fakta om situationen i Angola efter självständigheten med en upplöst realism. Och här finns ett utbrott – ett underbart ögonblick där de kollektiva drömmarna om frihet får fäste och människorna får tillbaka alla dagar som stulits från dem. Drömmarna kan leda framåt, till handfast förändring.«
Katarina Wikars i P1 Kulturnytt 2020-11-18

Inbunden    295 sidor  
ISBN: 9789189175044
Utgivningsdatum: 2020-10-22
Författarens hemland: Angola
Region: Afrika
Formgivare: Sara R. Acedo
Utgivningskatalog: Höst 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-10-31
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned (© Rosa Cunha)
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0