-20%

Pablo Neruda och Paloma Valdivia (ill.)


Frågornas bok


Barnbok, Lyrik    Översatt från spanska av Hanna Nordenhök
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay
Gratis presentinslagning

I lager

Frågornas bok, av den älskade chilenska poeten Pablo Neruda, färdigställdes bara månader innan hans död 1973.
Frågornas bok har aldrig tidigare översatts till svenska, och i denna färgsprakande och rikligt illustrerade bok har ett 70-tal av de över 300 frågorna valts ut. Frågorna ackompanjeras av stämningsfulla illustrationer av Paloma Valdivia och denna utgåva kommer med sex stycken gatefoldutvik. Frågorna är lyriska, drömlika, paradoxala och lekfulla och går inte att enkelt besvara. I stället kräver frågorna av läsaren att kliva in i det okända. Med gåtor som »Var ligger mitten av havet? Varför är det inte dit vågorna drar?« eller »Vem väcker solen när den sover på sin brinnande bädd?« inspirerar Neruda oss att tänka filosofiskt och närma oss naturen med nya ögon. Det enda svaret som med säkerhet kommer ur dessa frågor är en närmare observation och reflektion över världen vi bor i och en nyfödd nyfikenhet över vårt delade universum.

PABLO NERUDA (1904-1973) föddes i Parral i Chile. Under sitt liv verkade han som poet, författare, diplomat och politiker. Han anses av många vara en av de mest inflytelserika poeterna genom tiderna. Han etablerade ett revolutionärt koncept av lyrik. År 1971 tilldelades Pablo Neruda Nobelpriset i litteratur med motiveringen »för en poesi, som med verkan av en naturkraft levandegör en världsdels öden och drömmar«.

PALOMA VALDIVIA (1978) föddes i Santiago de Chile, där hon nu också bor med sin familj. Hon driver förlaget Ediviones Liebre, arbetar som lärare och skapar bilderböcker. Palomas böcker har publicerats världen över och blivit översatta till mer än 15 språk.

 


Inbunden    80 sidor  
ISBN: 978-91-89751-03-3
Utgivningsdatum: 2023-09-20
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Chile
Region: Latinamerika
Utgivningskatalog: Höst 2023

PRESSINFORMATION
Högupplöst omslag: Ladda ned
Pressfoto: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0