Fernanda Melchor


Falsk hare


Roman    Översatt från spanska av Hanna Nordenhök
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

Falsk hare är debuten som föregår Fernanda Melchors stora inter­nationella genombrott med Orkansäsong och Paradais. Nu ger vi ut Melchors nyligen reviderade version av romanen. 

I Falsk hare möter vi fyra kantstötta individer vars vägar en illavars­lande sommar sammanstrålar på en strand i Veracruz. 14-åriga Andrik har rymt hemifrån och försörjer sig som prostituerad. Hans själsbroder Zahir, som alltid har våldet som första impuls, vill rädda honom från en brutal kund som håller Andrik instängd. Och så har vi de unga männen Pachi och Vinicio, som flyr fattigdom och leda genom den tvångsmässiga jakten på sex och droger. Mötet mellan de fyra blir kulmen på en tillvaro som bara tycks kunna leda till katastrof – allt mot bakgrund av den demoniska horisontlinjen längs ett smått obeboeligt kustlandskap, anfrätt av misär och tropisk hetta. 

FERNANDA MELCHOR (född 1982) är själv uppvuxen i Veracruz, Mexiko. Hennes litterära stil har kallats »mar­dröms­lik realism« och hon är ett av de mest fram­trädande namnen i den samtida latinamerikanska litteraturen. Såväl Orkan­säsong som Paradais nominerades till det internationella Bookerpriset.

HANNA NORDENHÖK är författare och översättare från spanska. Hennes översättningar av Melchor har hyllats med ord som »gudabenådad« och »perfekt gehör«.


Inbunden    ISBN: 978-91-89814-05-9
Utgivningsdatum: 2023-11-29
Författarens hemland: Mexiko
Region: Latinamerika
Formgivare: Liljemärker
Utgivningskatalog: Höst 2023

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2023-12-02
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0