Jorge Luis Borges


Borges 3 (1971–1986)


Urvalsutgåva    Översatt från spanska av Johan Laserna, Jöran Mjöberg, Lars Bjurman, Lasse Söderberg och Oscar Hemer
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Jorge Luis Borges (1899-1986), av många ansedd som 1900-talets mest inflytelserika författare, är äntligen på väg att få den ordentliga presen­tation han så länge saknat på svenska. I den första delen i vår utgivning av Borges utvalda verk (2018) presenterades den unge Borges, från debuten fram till och med det stora genombrottet i den spanskspråkiga världen med novellsamlingen Fiktioner. I del 2 (2019) var det en mogen författare som fick sitt stora internationella genombrott. I den sista delen som nu ges ut är det den ikoniska Borges vi möter, den blinde barden som dikterade sina verk och hade en hel generation latinamerikanska författare som följeslagare och som hade en sådan status i hemstaden Buenos Aires att han i efterhand liknats vid en staty som klivit ned från sin sockel.

Våra Borges-utgåvor innehåller såväl prosa som dikt, och i den här volymen även en serie föredrag Borges höll på 80-talet. Utgåvorna är kommenterade av våra redaktörer Oscar Hemer och Lasse Söderberg och innehåller ett generöst, i det här fallet nästan komplett, urval ur Borges produktion mot livets slut.

Ur innehållet: novellsamlingarna Boken av sand och Shakespeares minne, essä­böckerna Sju kvällar och Nio Danteessäer, föredragen i Borges, muntligen samt ett stort urval ur diktsamlingarna Tigrarnas guld, Den djupa rosen, Järnmyntet, Nattens historia, Chiffret, Atlas och De sammansvurna.

»En av de viktigaste förlagssatsningarna på senare år.«
Tidskriften Karavan

Pressröster

»Sammanfattningsvis står det efter avslutad läsning klart att utgivarnas och översättarnas gärning är fullbor- dad. Den avslutande delen i Borges utvalda verk kan nu avnjutas likt en ädel litterär måltid där läsaren bjuds på åldrandets lika delikata som fördömda frukt.«
Lina Wolff i Sydsvenskan 2020-10-18
»[Jag vill] hävda att 'Borges I', 'Borges II' och 'Borges III' för sig utgör ett helt bibliotek. Att svenska läsare, tack vare Lasse Söderberg, Oscar Hemer och Tranan, har möjlighet att gå vilse där är något att fira.«
Mikaela Blomqvist i Göteborgs-Posten 2020-10-08

Kartonnage    664 sidor  
ISBN: 978-91-88253-89-7
Utgivningsdatum: 2020-09-23
Utgivningsserie: Jorge Luis Borges utvalda verk
Författarens hemland: Argentina
Region: Latinamerika
Formgivare: Christofer Fredriksson
Utgivningskatalog: Vår 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-10-03
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0