Jorge Luis Borges


Borges 3 (1971–1986)


Urvalsutgåva    Översatt från spanska av Johan Laserna, Jöran Mjöberg, Lars Bjurman, Lasse Söderberg och Oscar Hemer

Jorge Luis Borges (1899-1986), av många ansedd som 1900-talets mest inflytelserika författare, är äntligen på väg att få den ordentliga presen­tation han så länge saknat på svenska. I den första delen i vår utgivning av Borges utvalda verk (2018) presenterades den unge Borges, från debuten fram till och med det stora genombrottet i den spanskspråkiga världen med novellsamlingen Fiktioner. I del 2 (2019) var det en mogen författare som fick sitt stora internationella genombrott. I den sista delen som nu ges ut är det den ikoniska Borges vi möter, den blinde barden som dikterade sina verk och hade en hel generation latinamerikanska författare som följeslagare och som hade en sådan status i hemstaden Buenos Aires att han i efterhand liknats vid en staty som klivit ned från sin sockel.

Våra Borges-utgåvor innehåller såväl prosa som dikt, och i den här volymen även en serie föredrag Borges höll på 80-talet. Utgåvorna är kommenterade av våra redaktörer Oscar Hemer och Lasse Söderberg och innehåller ett generöst, i det här fallet nästan komplett, urval ur Borges produktion mot livets slut.

Ur innehållet: novellsamlingarna Boken av sand och Shakespeares minne, essä­böckerna Sju kvällar och Nio Danteessäer, föredragen i Borges, muntligen samt ett stort urval ur diktsamlingarna Tigrarnas guld, Den djupa rosen, Järnmyntet, Nattens historia, Chiffret, Atlas och De sammansvurna.

»En av de viktigaste förlagssatsningarna på senare år.«
Tidskriften Karavan


Kartonnage    664 sidor  
ISBN: 978-91-88253-89-7
Utgivningsdatum: 2020-09-23
Författarens hemland: Argentina
Region: Latinamerika
Formgivare: Christofer Fredriksson
Utgivningskatalog: Vår 2020

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2020-10-03
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0
X