Ignacio Padilla


Amfitryon


Roman    Översatt från spanska av Hanna Axén
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

SCHACK PÅ LIV OCH DÖD. Mitt under första världskriget sitter Viktor Kretzschmar och Thadeus Dreyer ombord på ett tåg och spelar schack. Dreyer är på väg mot en säker död på östfronten, men om han vinner partiet antar han Kretzschmars identitet och blir banvakt medan Kretzschmar åker till fronten i hans ställe. Flera decennier senare får vi stifta bekantskap med en viss Adolf Eichmann, schackmästare. Han hittas 1960 i Buenos Aires och förs till Israel för att ställas till svars för sina brott under andra världskriget. Men är det verkligen rätt Eichmann som avrättas?

Padillas fängslande historia berättas av fyra olika röster, alla med sin version av sanningen om den mystiske Thadeus Dreyer. Amfitryon är en storslagen episk berättelse och på samma gång en intelligent thriller om spel, identitet och minne. År 2000 tilldelades boken det prestigefyllda priset Premio Primavera Novela för bästa spanskspråkiga roman.

Ignacio Padilla, född 1968 i Mexiko City, tillhör den samtida latinamerikanska litteraturens stora namn. Tillsammans med Jorge Volpi, Eloy Urroz, Pedro Angel Paláu and Ricardo Chávez-Castañeda var han 1996 en av grundarna till den så kallade crackrörelsen. Deras manifest stod för ett brott med den latinamerikanska litteraturtraditionen, den magiska realismen och dess bundenhet till hemlandet. Amfitryon är Padillas fjärde roman.


Inbunden    286 sidor  
ISBN: 9789185133512
Utgivningsdatum: 2009-03-11
Författarens hemland: Mexiko
Region: Latinamerika
Formgivare: Håkan Liljemärker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0