Esther Singer Kreitman


Demonernas dans


Roman    Översatt från jiddisch av Salomon Schulman
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars endast 25 kr
Säker betalning med Swish, kort eller faktura

Available Options

Inbunden bok
E-bok (epub)

»Och vad skall det bli av mig, pappa?« undrar Dvoyrele, förpassad som hon är till det slutna livet i en from judisk shtetl i Polen vid 1900-talets början. En flicka behöver inte bli något alls när hon blir stor, säger hennes far rabbinen. Men det svaret är den vetgiriga och passionerade Dvoyrele inte nöjd med. Hon ser en utväg när familjen flyttar till metropolen Warszawa, vars trånga gränder myllrar av liv. Men ska hon lyckas skapa sig ett eget liv där, eller kommer demonerna att hinna i fatt henne?

Esther Singer Kreitman (1891–1954) överskuggades under sin livstid av sina båda författarbröder, Israel Joshua Singer och Nobelpristagaren Isaac Bashevis Singer. I dag har hennes författarskap uppvärderats, och flera jiddischkännare menar att hon med sina på samma gång socialrealistiska och modernistiska böcker kanske till och med var den främsta författaren i syskonskaran.

Demonernas dans gavs ut första gången 1936 och presenteras här för första gången på svenska, översatt direkt från jiddisch av Salomon Schulman, som även skrivit bokens förord.


Inbunden    342 sidor  
ISBN: 978-91-89175-51-8
Utgivningsdatum: 2021-11-04
Författarens hemland: Polen
Region: Europa
Formgivare: Lisa Benk
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2021-11-20
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0