I dagarna ger vi ut en ny bok av den spanske kultförfattaren Enrique Vila-Matas:  Utan logik i Kassel. Den handlar om författaren Enrique som blir inbjuden till den tyska staden Kassel och konstutställningen Documenta. Hans uppdrag är att sitta på en kinakrog och skriva inför publik, som en installation inom ramen för utställningen. Väl på plats förstår han ingenting, varken av sitt uppdrag, av den märkliga samtidskonsten eller av språken som talas runtomkring honom, men han lyckas ändå skapa en alldeles egen mening av alltihop. Genom en egensinnig blandning av fiktion, essä och självbiografi skriver Enrique Vila-Matas fram ett försvarstal för litteraturen och konsten, i en era då allt annat tycks ha företräde.

»En briljant och rolig roman« – Times Literary Supplement
»Ett litet mästerverk« – Vogue
»En storslagen, stimulerande och mycket rolig roman« – El país

Sedan tidigare har vi givit ut två böcker av Vila-Matas: Dublinesk och Bartleby & Co

Författarfoto: © Maj Lindström

LÄS MER OM BOKEN HÄR

 

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0