Thomas Bernhard


Frost


Roman    Översatt från tyska av Jan Erik Bornlid
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

En AT-läkare får i uppdrag att åka till en avlägsen alpby och observera sin mentors sjuke bror, den ålderstigne och egensinnige konstnären Strauch. Uppdraget ska utföras i hemlighet och den unge läkaren utger sig därför för att vara en semestrande juridikstudent. Vistelsen blir emellertid inte som han tänkt sig. Den världsfrånvände målarens oupphörliga ordflöde genomsyrar honom och förändrar honom i grunden.

Frost, som aldrig tidigare översatts till svenska, är österrikaren Thomas Bernhards debutroman från 1963. Bernhards romankonst har fascinerat och provocerat läsare världen över både genom sitt innehåll och sin form. Redan här är hans säregna, monologistiska berättarstil utvecklad.

»Här är det, det nya!« – Ingeborg Bachmann

»Ett av det sena nittonhundratalets märkligaste och starkaste europeiska författarskap.« – Lennart bromander, Aftonbladet

Thomas Bernhard (1931–1989) räknas till en av Österrikes och den tyskspråkiga litteraturens viktigaste författare under efterkrigstiden. Bokförlaget Tranan har hittills givit ut sju titlar, men med romanerna i Självbiografierna inräknade egentligen elva verk, av Thomas Bernhard. Undergångaren (2004), Skogshuggning (2007), Gamla mästare (2010), Heldenplatz (2011), Mina priser (2011), Wittgensteins brorson (2011) och Självbiografierna (2011).

Boken är liksom våra andra nyutgivningar översatt av Jan Erik Bornlid som hyllats för sina Bernhardöversättningar.
»Bornlids tolkningar av Bernhard är över huvud taget av det slaget att man inte reflekterar över att det är översatt text.« – Torbjörn Flygt, Sydsvenskan


Inbunden    382 sidor  
ISBN: 9789187179303
Utgivningsdatum: 2013-10-02
Författarens hemland: Österrike
Region: Europa
Formgivare: Håkan Liljemärker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0