Adania Shibli


En oansenlig detalj


Roman    Översatt från arabiska av Jonathan Morén
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

Available Options

Storpocket
Inbunden bok
E-bok (epub)

NU I NY STORPOCKETUTGÅVA!

Den 13 augusti 1949 begår en pluton israeliska soldater ett krigsbrott mot en beduinflicka i Negevöknen. Långt senare läser en kvinna i Ramallah en notis om denna bortglömda händelse, som med tiden förpassats till militärarkiven som en oansenlig detalj bland många. Hon påbörjar en personlig undersökning som snart övergår i besatthet, inte bara på grund av brottets natur, utan också – eller kanske framför allt – för att händelsen inträffade exakt på dagen 25 år innan hon föddes.

Adania Shibli (född 1974 i Palestina) har tidigare utkommit med två romaner på Tranan (Beröring / Vi är alla lika fjärran från kärleken, 2018). Trots sin sparsamma produktion anses hon vara en av den arabiskspråkiga litteraturens mest originella och framstående författare. En oansenlig detalj har i sin engelska översättning nominerats till både National Book Awards och Booker International Prize.

Jonathan Morén är översättare från arabiska och har tidigare bland annat översatt Salim Barakat, Hassan Blasim och Ahmed Saadawi. Han tilldelades 2021 utmärkelsen Årets översättning för sin översättning av Hassan Blasims Gud99.

Utdrag ur boken:
Och än en gång tillfångatar en grupp soldater en flicka, våldtar henne och dödar henne på det som ett kvarts sekel senare skall bli dagen då jag föds. Denna oansenliga detalj, som ingen annan människa skulle kunna ta på allvar, kommer att dröja kvar hos mig för evigt, hur lite jag än vill det och hur jag än försöker glömma den. Detta faktum kommer att tränga sig på mig oavbrutet, eftersom jag är svag och bräcklig, lika bräcklig som träden jag ser framför mig på andra sidan fönstret. Kanske finns det i själva verket inget som är viktigare än den lilla detaljen om man vill komma fram till den fullständiga sanningen …


Inbunden    155 sidor  
ISBN: 978-91-89175-46-4
Utgivningsdatum: 2023-11-16
Författarens hemland: Palestina
Region: Arabvärlden
Formgivare: Sepidar Hosseini
Utgivningskatalog: Höst 2021

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2021-10-09
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0