Vytautas V. Landsbergis


Dominic – den förälskade hästen


Barnbok    Översatt från litauiska av Anna Harrison
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Vildhästen Dominic får en dag syn på en blomma som slagit ut i en ljuvligt, blå färg. Detta möte leder honom ut på en lång resa fylld med spännande möten, äventyr och en längtan hem igen, till den blå blomman som han blivit förälskad i.

Men först hinner han precis undan den vresiga frosten och träffar sedan en isbjörn som han under en del av resan färdats tillsammans med på ett isflak. En inte helt ofarlig färd eftersom isbjörnen gärna vill äta upp Dominic. Men mot ett löfte om att Dominic ska hjälpa isbjörnen så går allt bra.

Dominic möter även kameler och hemlighetsfulla apor, för resans mål ligger i Afrika. Efter en lång vandring i sandstorm tror Dominic att han blivit galen för han hör röster som är överjordiskt sköna. I en dröm under ett apbrödsträd har han gått vilsen men drömmen har fel och Dominic når slutligen platsen han söker efter. Så småningom kan han även, med hjälp av nyfunna vänner, återvända till sin älskade blåklint som tryggt ligger och väntar på att Dominic och våren ska komma tillbaks igen.


Kartonnage    148 sidor  
ISBN: 9789185133680
Utgivningsdatum: 2006-09-01
Utgivningsserie: Trasten
Författarens hemland: Litauen
Region: Europa
Formgivare: Sigute Ach
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0