Luciano Erba


Det fanns ett annat spår


Lyrik    Översatt från italienska av Andreas Sanesi
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

LUCIANO ERBA föddes 1922 i Milano, där han med undantag för några kortare avbrott levde och verkade fram till sin död 2010. Han är en av Italiens mest framstående 1900-talspoeter och har även ett internationellt rykte.

Oldani debuterade 1952 med samlingen Linea K, och gav under sitt liv över 15 diktverk. Han kom att ingå i »linea lombarda«, en löst sammanfogad grupp poeter, var och med en egen stil, men förenade genom en lågmäld, ironisk ton och – allt som oftast – genom sin hemvist i regionen Lombardiet. I sin poesi fokuserade Erba på de vardagliga tingen och på det som kallats mellanrummen (»spazi intermedi«) i det dagliga livet, ur vilka han med sin sakliga blick lyckades avlocka ny mening och större betydelser.

I den här tvåspråkiga utgåvan presenteras ett urval ur hela Erbas diktargärning, i svensk tolkning av Andreas Sanesi. John Swedenmark har skrivit bokens förord.

»Luciano Erba åberopar Meccanobygge i en av sina dikter, som exempel på den upphöjda tankspriddheten; pennan nämns i samma sammanhang. Att skriva är som att skruva. I stunden. Men Meccanobitarna är ändå bara halvvägs relevanta för att beskriva Erbas litterära konst. Språk är inte fabrikstillverkade plåt- bitar; språk är historia från forna tider och alldeles nyss.« – ur John Swedenmarks förord


Danskt band    120 sidor  
ISBN: 978-91-88253-62-0
Utgivningsdatum: 2018-08-01
Författarens hemland: Italien
Region: Europa
Utgivningskatalog: Sommar 2018

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2018-08-22
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0