Guido Oldani


Betongfjärilar


Lyrik    Översatt från italienska av Julian Birbrajer
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

GUIDO OLDANI föddes 1947 i Melegnano, en liten stad 12 km sydost om Milano i regionen Lombardiet. Han debuterade som poet 1985 med samlingen Stilnostro och har sedan dess givit ut fyra diktsamlingar, senast La guancia sull’asfalto (2018).

Oldani är en drivande kraft inom den italienska poesin och kom genom sin essä Realismo terminale att lägga grunden för en riktning inom den italienska poesin med samma namn. Oldanis ton är ofta rå och tragikomisk, men bakom den skymtar en stor ömhet fram. Det är en diktning med jordnära, vardagliga ämnen, skrivna i en komplex form med tydlig rytm.

Utgåvan Betongfjärilar innehåller dikter från samlingen Il cielo di lardo (Späckhimlen) från 2008, men också ett urval ur hans senare diktning. Utgåvan är tvåspråkig, med Julian Birbrajers svenska tolkningar sida vid sida med de italienska originalen. John Swedenmark har skrivit förord till boken.

»Vad Oldani har konstruerat, och som känns rätt unikt, är en strof med given form (radlängd, radantal) men ändå extrem frihet – förutom det oryggliga kravet att det allra sista ordet måste rimma, gärna på föregående eller näst föregående rads sista ord.« – ur John Swedenmarks förord


Danskt band    148 sidor  
ISBN: 978-91-88253-63-7
Utgivningsdatum: 2018-08-01
Författarens hemland: Italien
Region: Europa
Utgivningskatalog: Sommar 2018

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2018-08-22
Högupplöst omslag: Ladda ned
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0