Alexis Wright, Barry Cooper, Brenda Walker, Brian Castro, Carmel Bird, Catherine Ford, David Malouf, Delia Falconer, Gail Jones, Gerald Murnane, Gillian Mears, Helen Garner, Herb Wharton, James Bradley, Kim Scott, Lars Ahlström (red.), Murray Bail, Sonya Hartnett, Tim Richards och Tom Cho


Australien berättar: Drömtidens framtid


Novellantologi    Översatt från engelska av Lars Ahlström
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Nitton noveller.

De flesta svenskar, också de hyggligt belästa, får lätt något panikslaget i blicken om de ombeds nämna en enda australiensisk författare, skriver Jan Arnald i förordet till Australien berättar som är en antologi med ett brett urval av samtidsförfattare från denna ofta förbisedda kontinent.

Den aboriginska urbefolkningen har den längsta obrutna kulturhistorien av jordklotets alla folkslag, men ur ett västerländskt perspektiv är den australiensiska litteraturen i stort sätt nyfödd.

I denna antologi finns såväl aboriginska som icke-aboriginska författare representerade. På olika sätt förhåller de sig till det australiska; dess samhälle såväl som dess säregna mytologi. Inte minst bearbetar flera av författarna på olika sätt sin egen historia. Först i februari 2008 bad den australiensiska staten officiellt om ursäkt för sin förtryckarpolitik gentemot aboriginerna.

Australien berättar fyller en lucka i den bokliga allmänbildningen i Sverige, genom att ge läsare möjligheten att bekanta sig med noveller som sträcker sig från det komiska till det tragiska, från det underhållande till det reflekterande mer sällan än inte på en och samma gång.

Australien berättar utkommer i Tranans uppskattade berättarserie, som presenterar framstående novellistik från hela världen, inte sällan av författare som aldrig tidigare kommit ut på svenska. Hittills har tretton volymer utkommit, senast med noveller från Lettland och Egypten.


Danskt band    297 sidor  
ISBN: 9789185133413
Utgivningsdatum: 2009-03-18
Utgivningsserie: Berättarserien
Författarens hemland: Australien
Region: Oceanien
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0