David Malouf


Lösen


Roman    Översatt från engelska av Meta Ottosson
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

En man som hämnas sin bäste vän, och en far i sorg över sin döde son. En krigskämpe och en kung från motsatta läger, båda upphöjda och nära gudarna, vars lidanden ställs mot varandra, och möts.

David Maloufs Lösen tar sin utgångspunkt i en av litteraturhistoriens mest kända passager: under kriget mellan Grekland och Troja dödas Patroklos av den trojanske prinsen Hektor, och Achillevs dräper Hektor för att hämnas sin älskade vän. För att kunna få hem sin sons döda kropp bestämmer sig Trojas kung Priamos för en aldrig förr prövad taktik. På en kärra dragen av två mulåsnor, i sällskap av en enkel körkarl, beger han sig mot grekernas läger för att vädja till Achillevs.

Genom omskrivningar och tillägg kastar Lösen nytt ljus över Homeros Iliaden. Med sitt lyriska språk är det en berättelse om medmänsklighet och ödmjukhet, och om hur alla står lika inför den personliga förlusten.

David Malouf, född 1934, är en av Australiens mest framstående samtida författare. Han har skrivit både prosa, lyrik och operalibretton, och belönats med priser som Australia-Asia Literary Award, International IMPAC Dublin Literary Award, Prix Fémina Etranger och Los Angeles Times Book Award. Lösen, som ursprungligen gavs ut år 2010, var Maloufs första roman på över tio år. Andra titlar i hans produktion är Ett förvandlat liv, Remembering Babylon och The Conversations at Curlow Creek.


Inbunden    183 sidor  
ISBN: 9789186307738
Utgivningsdatum: 2012-08-29
Författarens hemland: Australien
Region: Oceanien
Formgivare: Julian Birbrajer
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0