Evenemang

Välkommen på boksläpp för Maria Augusta de Melo Nascimentos roman “Träffad av gruset som följde med stenarna”

Arkiv

Browsing

Bokförlaget Tranan och Maria Augusta de Melo Nascimento bjuder in till en bokrelease på Konditori Ritorno på Odengatan 80 i Stockholm den 5 september kl. 18, då vi firar utgivningen av romanen Träffad av gruset som följde med stenarna.

Maria Augusta de Melo Nascimento föddes 1949 i den lilla byn Ponta do Sol på ön Santo Antão i öriket Kap Verde utanför Afrikas västkust. Efter att ha bott i både Portugal och Frankrike kom hon via Holland till Sverige 1973.

Träffad av gruset som följde med stenarna är Maria Augustas debutroman, men den andra av hennes böcker som översatts till svenska. Boken handlar om Maria Augustas uppväxt, då hon bodde med sina farföräldrar i en liten hamnstad på en av Kap Verdes öar. Med tiden går det upp för Gugú, som hon kallas, att hennes mamma arbetar som hembiträde i det stora huset – så nära, men ändå så otillgänglig. Som barn får Gugú höra att hon är en oäkting, oönskad av alla. Men som tur är har hon en vän: fantasin.

Under kvällen bjuder vi på enklare förtäring och dryck. Författaren presenterar boken i ett samtal med Evelina Arcucci.

OSA till gugumelo@live.se senast 2/9. Antalet platser är begränsat.


BÖCKER SOM OMNÄMNS PÅ SIDAN

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0
X