Maria Augusta de Melo Nascimento


Träffad av gruset som följde med stenarna


Roman    Översatt från portugisiska av Irene Anderberg
KÖP DIREKT FRÅN FÖRLAGET
Snabb leverans
Fri frakt över 300 kr, annars från 25 kr
Säker betalning med Swish, kort, faktura eller Apple Pay

I lager

Maria Augusta växer upp med sina farföräldrar i en liten hamnstad på en av Kap Verdes  öar. Med tiden går det upp för Gugú, som hon kallas, att hennes mamma arbetar som hembiträde  i det stora huset – så nära, men ändå så otillgänglig. Som barn  får Gugú höra att hon är en oäkting, oönskad av alla. Som tur är har hon en vän: fantasin.

Maria Augusta de Melo Nascimento har skrivit en drabbande och osminkad  berättelse om ett barns utsatthet och förtvivlan. Det är en krönika över ett liv som tagit henne från Kap Verde till Sverige, via långa och snirkliga omvägar.  Men det är också en vacker och klarsynt skildring av de kapverdiska öarnas traditionella och kringskurna småstadsliv, med  sina många originella figurer och deras före­ställningar om verkligheten.

Maria Augusta de Melo Nascimento föddes 1949 i den lilla byn Ponta do Sol på ön Santo Antão i öriket Kap Verde utanför Afrikas västkust. Efter att ha bott i både Portugal och Frankrike kom hon via Holland till Sverige 1973. Träffad av gruset som följde med stenarna är hennes  debutroman, men den andra av hennes böcker som översätts till svenska.

Översättningen är gjord från portugisiska av Irene Anderberg, som tidigare översatt bland andra Mia Couto.


Danskt band    370 sidor  
ISBN: 978-91-88253-68-2
Utgivningsdatum: 2019-04-15
Författarens hemland: Kap Verde
Region: Afrika
Utgivningskatalog: Vår 2019

PRESSINFORMATION
Recensionsdatum: 2019-04-30
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0