Skådespelaren Evin Ahmad har läst in Tranans första ljudbok, Lucy, en av Jamaica Kincaids mest lästa romaner. Det är ett starkt och originellt porträtt av en ung kvinna som lämnar en liten karibisk ö för att bli au pair i en amerikansk familj.

Jamaica Kincaid

Jamaica Kincaid är den hyllade karibisk-amerikanska författaren som av Svenska Dagbladets kritiker röstades fram som alternativ nobelpristagare 2018. Nu finns hennes roman Lucy äntligen som ljudbok, inläst av den Guldbaggenominerade skådespelaren Evin Ahmad. Romanen fick lysande kritik när den gavs ut på svenska 2017 och var bokcirkelbok i Lundströms bokradio hösten 2018. Hösten 2019 besöker hon Bokmässan i Göteborg samt Internationell författarscen i Stockholm.

Familjen som Lucy kommer till tycks ha allt som går att önska sig – de är vackra, rika och lyckliga. Men Lucy, som är en frisinnad och avväpnande person, får alla hon möter att öppna sig. Hon ser snart sprickorna i den fina fasaden. Själv bär hon på en historia som ingen känner till: hennes uppbrott från modern och önskan att frigöra sig från sitt förflutna.

Omslaget till Jamaica Kincaids Lucy som ljudbok i uppläsning av Evin Ahmad
Klicka på omslaget för att komma till sidan för nedladdning av boken

DN:s kulturchef Björn Wiman har sagt om Lucy:

»Jag tycker att man märker efter två sidor att det här är en Nobelprisförfattare, det är den typen av kvalitet. Det är som att läsa Camus eller Coetzee, det är den typen av tyngd. Det är helt fantastiskt bra. /…/ För mig var det här första gången på väldigt länge som jag återupptäckte hur underbart det är att läsa en riktig roman, en riktig skönlitterär text som är skriven av en mästerlig författare.«

Om Evin Ahmad

Evin Ahmad, som för närvarande är tjänstledig från arbetet som skådespelare vid Folkteatern i Göteborg, gick ut Stockholms Dramatiska Högskola 2015. Sedan dess har hon gjort flera film- och tv-roller – bl.a. i Blå ögon, Beck, Ett öga rött och 112 Aina – och medverkat i åtskilliga uppsättningar, bl.a. i Hamlet. Hösten 2017 gav hon ut boken En dag ska jag bygga ett slott av pengar, som hon också läst in. Samma år medverkade hon i Sommar i P1 (klicka här för att lyssna på programmet).

________________

Lyssna på Storytel   Lyssna på Nextory

 

Comments are closed.

Böcker som omnämns på sidan

  • Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

    Lucy

    januari 2019
    Moderna klassiker
Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0