Som vanligt har Tranan monter på Bokmässan i Göteborg, men nytt för i år är att vi flyttar ner från Internationella torget till den stora B-hallen, där vi i år delar monter med våra vänner Ellerströms och Rámus. Monternummer är B07:19. Kom gärna och besök oss om ni är på plats på mässan!

Vi är glada att vår författare Adania Shibli är på plats under mässan. Hon har följande programpunkter:

  • Göteborg, lör 29/9 kl. 11.30–12.00, Rum för översättning på Bokmässan
    I Rum för översättning på Bokmässan i Göteborg samtalar Shibli med en av sina svenska översättare, Anna Jansson, om att översätta och att bli översatt, om vilka krav den internationella bokmarknaden ställer på en arabiskspråkig författare och om varför så försvinnande få översättningar görs från arabiska till svenska. Samtalsledare är Johannes Holmqvist från Tranan.
  • Göteborg, lör 29/9 kl. 15.15–16.00, Scener & samtal på Världskulturmuseet
    På Scener & samtal på Världskulturmuseet pågår parallellt med Bokmässan ett oerhört ambitiöst program med många intressanta gäster. Adania Shibli samtalar här med Ingrid Elam (kritiker, författare och professor i litterär gestaltning) kring frågan hur man skriver i och om en konflikt utan att förfrämliga de som lever mitt i den.› Läs mer om Scener & samtal

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0