Den 30 november delades Cikadapriset ut till den vietnamesiska poeten Ý Nhi vid en ceremoni i Hanoi. Ý Nhi är en av 12 poeter som för något år sedan introducerades på svenska i vår antologi Till: igår – tolv vietnamesiska poeter

Cikadapriset är ett svenskt litteraturpris som varje år tilldelas en östasiatisk poet, som »i sin diktning värnar om livets okränkbarhet«. Priset instiftades 2004 med anledning av 100-årsfirandet av den svenske nobelpristagaren Harry Martinsons födelse. Det består för närvarande av 20 000 kronor och ett konstverk av den svenska keramikern Gunilla Sundström.

Prisutdelningen fick stor uppmärksamhet i Vietnam och omnämndes i ett 50-tal medier. Sajten Zing News, som är en av de största onlinetidningarna bland unga vietnameser, listade priset som en av de viktigaste litteraturhändelserna under 2015.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0