frostVi fortsätter vår utgivning av österrikaren Thomas Bernhards verk. I dagarna ger vi ut hans debutroman från 1963, Frost, som aldrig tidigare översatts till svenska. Här möter vi en 32-årig, romandebuterande Bernhard som redan har utvecklat sin säregna berättarstil. Romanen hyllades som nyskapande när den kom, bland annat av Bernhards landsmaninna Ingeborg Bachmann: »Här är det, det nya!« skrev hon.

Om boken:
En AT-läkare får i uppdrag att åka till en avlägsen alpby och observera sin mentors sjuke bror, den ålderstigne och egensinnige konstnären Strauch. Uppdraget ska utföras i hemlighet och den unge läkaren utger sig därför för att vara en semestrande juridikstudent. Vistelsen blir emellertid inte som han tänkt sig. Den världsfrånvände målarens oupphörliga ordflöde genomsyrar honom och förändrar honom i grunden.

Läs mer här.

Comments are closed.

Kundvagn
Du har inga böcker i din kundvagn!
0